«Якщо будем жарти лить - рідний Київ не згорить!»

У День Києва юні КВКівці столиці і жартома, і в серйоз говорили про правила безпеки, висміювали невігластво ровесників і пропагували професію рятувальника. За проактивну громадянську позицію старшокласникам подякували глядачі, організатори та генеральний партнер - Група компаній «Фокстрот».


25 травня 2013 у столичному Центральному парку культури і відпочинку біля арки «Дружби народів» відбувся чотирнадцятий Київський фестиваль команд веселих та кмітливих юних пожежників імені Леоніда Телятнікова «Як тебе не спалити, Києве мій?». Основна мета дитячого фестивалю КВК юних пожежників, заснованого Головним управлінням ГСНС України в м. Києві та Добровільним пожежним товариством столиці, підтриманого Департаментом освіти і науки молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, - привернути увагу молодого покоління до проблем протипожежного захисту міста, до необхідності вивчення та використання в повсякденному житті основних правил власної безпеки.

Генеральним партнером фестивалю стала Група компаній «Фокстрот» в рамках соціального проекту «Школа безпеки» під девізом «Комфортно там, де безпечно!». А торговельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому» передала в дитячі дошкільні установи Києва DVD-диски c мультсеріалом про правила безпеки «Фокс і Трот поспішають на допомогу» і листівки «При пожежі дій правильно!».

Фестиваль став фіналом київських відбіркових ігор КВК, де за 1 місце і поїздку на Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежників боролися три столичних команди - «Спалах» школи № 294 Деснянського району, «Банзай» з гімназії східних мов № 1 Святошинського району та «Антивірус» з Дарницької гімназії міжнародних відносин № 323. Старшокласники змагалися у 2-х конкурсах: візитна картка і домашнє завдання. Окрасою фестивалю став конкурс авторських пісень про героїв рятувальників «Нехай буде безпечно в кожному будинку», що написані виключно учасниками команд КВК.

Команди прийшли підтримати почесні гості фестивалю - вдова Героя Радянського Союзу Леоніда Телятнікова - Лариса Іванівна Телятникова; начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій міста Києва генерал-майор Андрій Куценко; директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Оксана Добровольська. Слова вітання передав учасникам фестивалю і генеральний партнер свята безпеки «Як тебе не спалити, Києве мій?».

- Наш соціальний проект «Школа безпеки» - майже ровесник фестивалю юних пожежних столиці. Я впевнений, що тільки спільними зусиллями ми зможемо навчити дітей відповідальному відношенню до власної та колективної безпеки, - підкреслив співзасновник Групи компаній «Фокстрот» Геннадій Виходцев. - Щороку від невиробничих травм гине більше тисячі дітей. Завдання нас - дорослих, не тільки в тому, щоб забезпечити безпеку дітей, створивши необхідні умови проживання, а й навчити дітей правильним діям у разі виникнення небезпечної ситуації.

ГКФрозвиває бренди