Нежартівливий квітень для «Школи безпеки»

У двох містах України - у Миколаєві та Донецьку - зробив у квітні зупинку соціальний проект «Фокстроту». «Школа безпеки» стала ще системнішою, адже діти різних віків однаково успішно вчать правила безпеки і за допомоги  КВНу, і разом з героями мультиплікаційного серіалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу».


Безпека дітей в побуті є важливою соціальною проблемою, оскільки за даними Державної служби статистики 816 дітей загинули за 9 місяців 2012 року від нещасних випадків у невиробничій сфері. Основними причинами біди статистика називає незнання правил дорожнього руху, правил поведінки на воді, основ протипожежної та електробезпеки.
Оскільки «Фокстрот» - експерт комфорту, в компанії впевнені, що «Комфортно там, де безпечно!» І з 2002 року реалізують власний соціальний проект - "Школа безпеки", допомагаючи державі у пропаганді правил безпечної поведінки дітей.

У квітні 2013 році власний соціальний проект «Фокстроту» - «Школа безпеки» вийшов на новий рівень «2 в 1», об'єднавши в одну систему соціальну роботу з юними українцями різних віків. Нововведення випробували в квітні 2013 року в Миколаєві (16 і 17 квітня) і в Донецьку (25 і 26 квітня). Організатори об'єднали 2 форми роботи з дітьми, коли в одному місті одночасно говорять про правила безпеки з малюками - на дитячих святах «Урок безпеки» та зі старшокласниками - на КВНах юних інспекторів руху, де «Фокстрот» є партнером Всеукраїнських змагань КВН-ЮІР під гаслом «Молоде покоління – за безпечний рух!».

Як вчили маленьких і дорослих правилам безпеки в Миколаєві через місцевий телеканал дізналися і, можливо, взяли на озброєння дорослі Миколаєва. На Уроці безпеки «Фокстрот» показав малюкам 4 серію власного мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу. Пожежа », а лисичка Фокс нагородила переможців вікторин і конкурсів. Здивувалися діти фаєр-шоу від ТУ ДСНС в Миколаївській області, демонстрації мод і параду рятувальної техніки. Була і серйозна розмова зі справжнім рятувальником, Костянтином Шпильовим, який врятував під час аварії на атракціоні 7-річну дитину. Був навіть невеликий концерт - виступ дружини юних пожежних (ДЮП) «Відважні серця» загальноосвітньої школи № 54 м.
А наступного дня, 17 квітня, «Фокстрот» став членом журі у відбіркових іграх КВК юних інспекторів руху південного регіону країни, які стартували в Миколаєві. Виступаючи, старшокласники з 5 областей України - Миколаївській, Одеській, Херсонській, АР Крим та Севастополя показували глядачам і журі візитку «Живи за правилами»; розминку «ДАІ-новини» та музичний конкурс «Перехрестя семи доріг». 1 місце і путівку на фінал у «Артек» посіла команда КВН-ЮІР з Миколаєва, але виграли в цій грі всі глядачі, насміявшись і повторивши правила безпечної поведінки на дорозі.

«Школа безпеки» в новому форматі продовжилася 25 квітня в Донецьку, де правила безпеки спочатку повторили малюки - під час Уроку безпеки на території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ ДСНС в Донецькій області. Тут також розважали дітей лисичка Фокс, старшокласник і майбутній рятувальник Олег разом з дружиною юних пожежних «Останній Герой» зі школи № 53 м. Макіївки.

А вже наступного дня - 26 квітня  КВК-ЮІР в Донецьку, де змагалися команди з Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Донецької областей «Фокстрот» заохотив тих старшокласників, хто правила дорожньої безпеки знає і пропагує, а над незнанням ровесників - сміється! Навіть кричалка вболівальників команди-переможиці туру  «Смешная слошная» з м. Сніжне «кричала» сама за себе: «Самая смешная – донецкая «Сплошная!».
Торговельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому» також подбала про тих школярів, які не змогли взяти участь у святах, тому організатори передали в школи Миколаївської та Донецької області з 2000 листівок. «При пожежі дій правильно!» та ДВД-диски з мультсеріалом« Фокс і Трот поспішають на допомогу».

Результатом організатори залишилися задоволені - і в Миколаєві, і в Донецьку більше 1,5 тис дітей одночасно повторили правила безпеки у форматі, максимально зручному для запам'ятовування. Організатори кажуть: було сильне бажання змінити страшну статистику в Україні і впевненість, що дітей необхідно вчити, поки вони маленькі.

- Необхідно спілкуватися з дітьми на тему безпеки з раннього віку, і тут успішним є формат навчання разом з мультиплікаційними героями, ну а незнання правил у старшому віці стає предметом розмови мовою  КВК, - говорить виконавчий директор мережі «Фокстрот. Техніка для дому» В'ячеслав Поврозник. - Ми віримо, що така система спілкування з дітьми різного віку максимально результативна в пропаганді комфортного і безпечного життя нашого суспільства.

За даними Державної служби статистики, за 9 місяців 2012 року кількість дітей, загиблих від нещасних випадків, зменшилася на 3,3% (порівняно з аналогічним періодом 2011 року). Це може свідчити про ефективності тих форм роботи, які держава та її партнери використовують, пропагуючи правила безпеки серед дітей.

ГКФрозвиває бренди