«Фокстрот» та запорізькі лицарі безпеки

​29 січня  запорізькі школярі відвідали незвичайний  «Урок безпеки», де їх навчили, як зберегти  життя  та здоров’я. Ініціативу місцевих рятувальників підтримала торгівельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому», що реалізує власний соціальний проект «Школа безпеки» під девізом «Комфортно там, де безпечно!»


Більше 200 дітей зібралися у холі актового залу ГТУ МНС регіону цього дня. Діти із цікавістю роздивлялись стенди –  виставку малюнків та робіт учасників обласного творчого конкурсу дитячих малюнків «МНС очима дітей». На нього у рамках місячника надійшло понад 500 робіт у 4 номінаціях. На стендах яскраві роботи розповідали про позицію дітей щодо власної та колективної безпеки: плакати, навчальні макети, літературні твори, мультимедійні презентації, і навіть, вироби з прикладного матеріалу!  Так у Запоріжжі почалося свято нагородження активістів «Місячника безпеки», що проходив протягом листопада-грудня  в дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладах Запорізької області.

Після відвідин виставки учасники свята  та глядачі заполонили залу, прикрашену яскравими червоними кульками -  розпочалася церемонія нагородження кращих юних поборників правил безпеки. Дітей –переможців творчих конкурсів «Сам собі рятівник», «МНС очима дітей»  вітали  фахівці Головного територіального управління МНС України у Запорізькій області, фахівці  обласного управління Держтехногенбезпеки, обласної організації Товариства Червоного Хреста України та обласного Добровільного пожежного товариства. Усі доклали немало зусиль до ефективності пропаганди правил безпеки - проводили тематичні виховні години  «Майбутнє починається сьогодні», інструктажі, організовували виступи агітбригад юних пожежників-рятувальників.
Свято нагородження активістів руху у прямому сенсі розфарбувала  торговельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому» - подарунками, кульками та навчальними мультфільмами! Родзинкою церемонії нагородження став перегляд мультфільму «Фокс і Трот поспішають на допомогу». Дітвора із захопленням подивилась декілька серій  мультсеріалу «Побутова техніка» (1 серія), «Пожежа» (4 серія) та відеоролик про те, як проходив «Урок безпеки» в інших містах України.  

 З 2012 року «Фокстрот» із власним соціальним проектом «Школа безпеки» організовує в містах України дитячі свята – «Уроки безпеки» й через  демонстрацію навчального мультфільму «Фокс і Трот поспішають на допомогу!» навчає молодших школярів правилам безпечної життєдіяльності. Лисичка Фокс та робот Трот побували вже у Києві, Чернівцях, Криму, Львові, Чернігові, Житомирі. А  запорізький «Урок безпеки» пройшов саме на церемонії вшанування переможців «Місячника безпеки».

- Ми намагалися відзначити усіх талановитих та активних дітей, що взяли  участь у конкурсах, і дякуємо всім партнерам, що підтримали   наш захід, - розповідає Юлія Баришева, помічник начальника ГТУ МНС України в Запорізькій області з питань взаємодії із органами державної влади, ЗМІ та  зв’язків із громадськістю.

- Ми з радістю відгукнулися на гарну ініціативу наших партнерів у Запоріжжі  - адже щастя та комфорт панують лише в сім’ях, де радіють та сміються здорові  діти,  - говорить виконавчий директор торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дома» В’ячеслав Поврозник. – Передаємо школярам Запорізької  області тисячу листівок-плакатів «При пожежі дій правильно!» за мотивами навчального мультфільму та ДВД диски із нашим мультсеріалом.

Подарунки отримали як індивідуальні, так і колективні. За результатами конкурсу журі фестивалю відзначило переможців і призерів у чотирьох номінаціях.  Так, у  конкурсі «Сам собі рятівник» І місце вибороли вихованці  Малобілозерської  естетичної гімназії «Дивосвіт». ІІ місце посіла робота Савченко Анастасії, учениці Вербівської загальноосвітньої школи, а  ІІІ місце –  за колективом  учнів 7 класу Благовіщенської ЗОШ Каменсько-Дніпровського району (Пастарнак Олексій, Кисельов Володимир, Руденко Ольга, Моісеєнко Вікторія).
У конкурсі малюнків та плакатів «МНС очима дітей» І місце розділили Шаркова Лідія, учениця запорізької гімназії № 6 та Кротова Анна, учениця Малобілозерської загальноосвітньої школи № 1 Василівського району; ІІ місце одночасно посіли Олександр Яцков, учень Запорізької загальноосвітньої школи № 3,  та Софія Пономаренко, учениця Запорізької гімназії № 6, вихованка гуртка «Дивоцвіт» Комунарівського КРЦМШ, м. Запоріжжя.
Кращі мультимедійні презентації на конкурс підготували Володимир Болжеларський, Олена Тудвасова, Анастасія Захарова - усі з Енергодару, а також Іван Педаш - учень Чубарівської ЗОШ Пологівського району.
         І дорослі, й діти  разом працюють на результат: так,  за 9 місяців  2012 року кількість дітей, що загинули внаслідок нещасних випадків, зменшилося на 3,3%  (у порівнянні  з аналогічним   періодом 2011 года). 

ГКФрозвиває бренди