+1 мрія! Фокстрот виконав мрію Софії з БФ «СОС Дитячі Містечка»

Ритейлер дізнався про мрію 12-річної Софії з Харкова, коли отримав відзнаку за внесок у розвиток корпоративно-соціальної відповідальності бізнесу від експертної організації CSR Ukraine на щорічній конференції «Сміливий бізнес, що змінює країну»

17 травня, прогулюючись ТЦ «Арсен» в м.Івано-Франківськ (вул.І.Миколайчука, 2), 12-річна переселенка з Харкова Софія з мамою та молодшою сестричкою завітала до магазину Фокстрот, де на неї вже чекав сюрприз. Несподівано керуючий магазину звернувся до неї по імені і повідомив, що на неї там дещо чекає. А саме – те, про що вона мріяла – блогер-сет!

Про мрію дівчини у Фокстроті узнали, коли в рамках XIII конкурсу КСВ-кейсів отримали диплом. На ньому, окрім відзнаки за впровадження кращих практик з КСВ у 2022 році, були цитати українських дітей про їх мрії.

На дипломі Фокстрота значилося: «Привіт, я хочу стати блогером. Я буду розповідати про різні міста України. Україна буде з Кримом, буде незалежна, шикарна», – так описала свою мрію 12-річна Софія з Харкова, підопічна благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка Україна».

Група «Фокстрот» є партнером цього благодійного фонду з 2010 року, що і пояснює всі наступні рішення та сюрпризи від ритейлера Фокстрот.

– Рішення здійснити мрії дівчинки ми прийняли одразу, тільки-но отримавши нагороду. Аби після нашої перемоги Софія змогла реалізувати свої наміри й бажання у повній мірі – мандрувати рідною країною і ділитися зі своїми друзями найкращими моментами з подорожей. А щоб додати трішки магії до процесу, ми тримали це від неї в секрет», – розповіла Оксана Ковальчук, PR-менеджер мережі Фокстрот.


Родина Софії – вимушені переселенці з Харкова. На початку війни, рятуючись від обстрілів, вони переїхали до Івано-Франківської області. З-пів року проживали в Коломийському районі. Пізніше переїхали до обласного центру, де їм дуже сподобалось. У родині зростає двоє прекрасних доньок – Софія та Поліна. Кожна з них має свої вподобання та мрії. Старша донька із задоволенням займається танцями та малюванням. Та в майбутньому хоче стати відомим блогером, що вона і намалювала на одному із занять в «СОС Дитячі Містечка».

«З таким подарунком мрія Софійки стала ще більш реальнішою! Дуже дякуємо благодійному фонду СОС Дитячі містечка та магазину Фокстрот!», – подякувала Олена Віталіївна, мама Софійки.

Зазначимо, у квітні 2023 року CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» провела щорічну конференцію «Сміливий бізнес, що змінює країну» та нагородила компанії за впровадження кращих практик з корпоративної соціальної відповідальності у 2022 році.


Група компаній «Фокстрот» отримала нагороду за корпоративний кейс «Рік війни. Партнерство заради незалежності України та зміцнення бізнеса», що відповідає «Цілі №17. Зміцнення засобів реалізації̈ Глобального партнерства в інтересах сталого розвитку та активізація його діяльності». У кейсі ГКФ йдеться про те, як синергія з державними та комерційними партнерами стала інструментом боротьби за незалежність України та виживання бізнесу.


ГКФрозвиває бренди