Синергія Фокстрот та БОН – на підтримку ЗСУ

У березні 2023 року ритейлер електроніки Фокстрот підписав Договір про співпрацю з Благодійним фондом БОН (Благодійне об’єднання націй)

Співпраця передбачає інформаційне партнерство для збору донатів фондом БОН на потреби захисників України, підсилення корпоративної благодійності Фокстрот за участі своїх покупців.

Зокрема, йдеться про об’єднання зусиль у допомозі Повітряним силам України – військовим протиповітряної оборони. Адже з з вересня 2022 року Фокстрот системно допомагає технікою 14 військовим частинам захисників неба системи протиповітряної оборони. 230 гаджети та предметів побутової техніки на більше, ніж 1,5 млн грн, ритейлер передав у військові частини, підрозділи яких закривають небо над Полтавською, Черкаською, Львівською, Дніпропетровською, Харківською, Київською, Миколаївською, Запорізькою, Одеською, Вінницькою областями та Києвом.

– Це Атланти, які тримають небо на своїх плечах, потужно збиваючи ракети і дрони, запущені ворогом на мирні домівки та критичну інфраструктуру. Тому наша задача є зрозумілою: продовжувати допомагати ЗСУ, об’єднуватися із однодумцями, яким є фонд БОН, зміцнювати технікою протиповітряну оборону України, захищати мирних українців, наближати нашу Перемогу, – зазначив Олексій Зозуля, СЕО Фокстрот.

За словами голови фонду БОН Орести Бріт, «за 9 років війни стало зрозуміло, що волонтерство – це безпрецедентне об’єднання нації заради перемоги над російським агресором, мистецтво надання своєчасної допомоги захисникам – це місія кожного свідомого українця. З мого досвіду взагалі і на сьогодні: найгостріша потреба зараз – фінансова допомога для закупки, вчасної доставки та розподілу допомоги згідно потреб наших захисників. Фінансова допомога – це найкоротший і найдієвіший спосіб своєчасно та ефективно надати актуальну допомогу. Благодійно об’єднуємо нації заради перемоги!»


Партнери планують реалізувати перший досвід співпраці під час міжнародного турнуру зі спортивних танців «Парад надій», що відбудеться 25 березня 2023 року в Києві. 10% коштів, отриманих за вхідні білети на турнір, організатори у співпраці з фондом БОН передадуть на потреби Повітряних сил України. А в Фокстрот планують підсилити транш від організаторів турніра, подвоївши цю суму і закупити необхідну захисникам техніку.

Нагадаємо, у лютому 2023 року – голова наглядової ради мережі «Фокстрот» Валерій Маковецький був нагороджений пам’ятним нагрудним знаком «За сприяння Повітряним Силам Збройних Сил України» від імені командувача повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Миколи Олещука.

А в 2022 році міністр оборони України Олексій Резніков відзначив Геннадія Виходцева – голову Ради засновників Групи компаній Фокстрот медаллю «За сприяння Збройним Силам України». Загальна кількість переданої техніки від Фокстрот на допомогу ЗСУ від початку війни станом на 15 березня складає 14,3 млн грн.

ГКФрозвиває бренди