Фокстрот централізує логістику через новий склад на Київщині

Компанія закриває резервні потужності у Дніпрі й у Львові та орендовані склади у Київській області і повністю переходить на централізовану операційну діяльність з одного складу

Всеукраїнський ритейлер Фокстрот розпочав прийом, розподіл та відвантаження товару на власному новозбудованому складі. Площа нового майданчику становить 22 000 м кв., локація – с.Колонщина Київська область.

– Після втрати складу в Гостомелі та низки пов’язаних із цим викликів ми фіналізуємося з перезапуском складської інфраструктури та відновлюємо системну роботу. Переконаний, новий склад дозволить нам ефективніше працювати, гнучкіше керувати залишками, скорочувати загальний запас товару і підвищувати оборотність, – зазначив Вадим Осинський, начальник управління ланцюга поставок мережі Фокстрот.


Роботи з будівництва складу розпочали у червні, і вже до кінця вересня об’єкт був готовий до експлуатації. Це складські приміщення класу «А» з 33 рампами, що значно підвищує пропускну спроможність щодо частоти поповнення полиць магазинів, збільшує кількість постачальників для прийому та транспорту для відвантаження більшого обсягу техніки.


– Цією потребою ми керувалися минулої осені, коли розглядали проєкт будівництва нового складу, але з відомих причин були змушені призупинити його. Цю ж мету ми собі поставили при узгодженні рішення з акціонерами на четвертому місяці повномасштабної війни, коли ніхто ще не наважувався робити глобальні інвестиції, – розповів Олексій Зозуля, СЕО Фокстрот. – Важливо, що ми запустилися напередодні старту «високого сезону». Це дає нам змогу забезпечити безперебійне постачання товарів у магазини або ж клієнтську доставку та зберегти високий рівень сервісу.


Зазначимо, у 2017 році Фокстрот мав 5 складів у різних куточках України. З 2019 року компанія оптимізувала свої потужності до трьох складів. З початком повномасштабної війни та після знищення ворожими артобстрілами центрального складу в Гостомелі (збитки – понад 600 млн грн), ритейлер орендував резервний склад у Львові та задіяв у своїй операційній діяльності партнерські склади на Київщині.

У подальшому комплексну роботу логістики із забезпечення працюючих магазинів товаром та виконання замовлень, оформлених в інтернет магазин foxtrot.ua, забезпечуватиме новий склад у Колонщині. Станом на жовтень у мережі електроніки відкрито 112 магазинів у 62 містах, з них – 6 працюють як точки видачі й оформлення інтернет-замовлень.

ГКФрозвиває бренди