У чому сила народу? Знають юнкори і «Фокстрот»

У Києві підвели підсумки Міжнародного фестивалю дитячої і юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», у якому взяли участь талановиті школярі з усіх областей України та 10 країн світу.



Переможці фестивалю традиційно зібралися на базі Інформаційно-творчого агентства «Юн- прес» у Київському Палаці дітей та юнацтва. На думку організаторів, фестиваль юних медійників дарує молодому поколінню прекрасну можливість бути почутими, висловити свою думку, а також є чудовим плацдармом для самореалізації сучасної творчої молоді.

- Тема XII «Прес-весни» - «Сила мого народу», адже молоді люди - наша рушійна сила, від них залежить розвиток майбутнього , - розповідає керівник агентства « Юн-Прес» Надія Іллюк. - Я дякую всім - юних журналістів , педагогів , партнерів за те , що тема фестивалю повністю розкрита , а результати вражаючі - понад 1000 учасників надіслали в номінації фестивалю журналістські роботи в різних жанрах про українців, що створюють історію своєї країни.

Учасники змагалися у номінаціях: журналістська робота, фоторепортаж, телефільм, літературний твір, соціальний проект, газета, інтернет- журналістика та ІТ. Переможців та лауреатів конкурсу «Прес- весна», за традицією, відзначили кришталевими статуетками «Прес-весна» та дипломами від організаторів. Через тривожну ситуацію в столиці організатори обмежилися нагородженням учасників фестивалю з Києва та області, інші переможці отримають дипломи та сюрпризи від партнерів фестивалю поштою.

- Ми вперше почули про конкурс "Прес-весна на Дніпрових схилах " кілька років тому, важко було повірити, що станемо його лауреатами і будемо в десятці кращих шкільних газет України, - радіють учні " Спеціалізованої школи- ліцею № 20" м. Києва, які презентували на конкурсі видання «Point de vue». - Величезна кількість робіт з усіх куточків України та інших країн , сильні суперники і компетентне журі залишали мало шансів для такої молодої редакції, як ми. Це наш перший титул, і це неймовірно - відчувати, коли роботу твоєї команди оцінили професіонали!

- Підтримуючи «Прес- весну» , ми допомагаємо талановитим хлопцям у самореалізації, зміцнюючи в творчих особистостях проактивність, патріотизм, відповідальність, - прокоментував співзасновник Групи компаній «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев. - Адже наша молодь - це і є сила нашого народу!

Попереду у переможців участь у роботі Всесвітньої дитячої ліги націй і можливість пільгового вступу до вищих навчальних закладів співорганізаторів. Також автори кращих робіт отримали путівки і вже готуються до Міжнародного фестивалю дитячо-юнацької журналістики в МДЦ «Артек-Карпати», який стартує в Карпатах 15 червня.

ГКФрозвиває бренди