#Читанку в піжамках організували Тетяна Цой та ГКФ до Національного тижня читання

22 грудня за підтримки ГК “ФОКСТРОТ” відбулася "Читанка в піжамках" – ініціатива корпоративного секретаря ГКФ, української письменниці Тетяни Цой, приурочена до Національного тижня читання

Просвітниця та волонтерка Тетяна Цой запросила своїх прихильників долучитися до першого Національного тижня читання дилогії "Мені байдуже, що люди скажуть". Увечері, на християнське свято Ганни, за допомогою соціальної мережі Фейсбук та платформи ZOOM, письменниця зібрала коло читачів своїх книг. Шанувальники читали свої улюблені уривки з родинноі саги та пояснювали, чим саме зачепили вони їх. Зустріч вийшла камерною та теплою.

– За життя мій тато часто приїжджав до мене у Київ, він дуже любив це місто, але завжди обурювався, що “тут по-руські всі цвенькають”. На що я відповідала: усе ще колись буде, – пояснює Тетяна Цой свою позицію амбасадорки української мови. – Тому своєю творчістю я ще й виконую батьківський заповіт та роблю усе можливе, аби говорити й читати українською було модно.


Після “Читанки” з Тетяною Цой відбулися рандомні розіграші двох конкурсів. Перший конкурс було заявлено за тиждень до зустрічі. Підписникам та друзям Тетяни Цой під постом у Фейсбуці було запропоновано написати, яку роль відіграла Ганна у житті головної героїні книги. Приз – примірники першої і другої книжки "Мені байдуже, що люди скажуть". За вибором програми Рандом книги дісталися Надії Каленюк, яка проживає у селі Клепачі Хмельницької області (малої батьківщини Тетяни Цой).

Другий конкурс стосувався безпосередньо учасників, які щойно зачитали свої улюблені уривки з книжок Тетяни Цой. Програма Рандом обрала переможницею Світлану Годун, бібліотекарку з смт Іванків Київської області, де у вересні цього року Тетяна Цой презентувала власну творчість на святі Всеукраїнського Дня бібліотекарів. Саме бібліотекарка Світлана Годун й отримає перший примірник продовження "Мені байдуже, що люди скажуть", щойно він вийде з друку у 2022 році.

Читанку підтримали в ГК ФОКСТРОТ, адже обидві книги було видано за сприяння Геннадія Виходцева, співзасновника ГК “ФОКСТРОТ”, а перші презентації новодруків відбулися в колі колег.

Довідка: У 2020 році роман «Мені байдуже, що люди скажуть» Тетяни Цой став лауреатом конкурсу у рамках Літературно-мистецького фестивалю «Толока 2020» у номінації «Українська художня література. Проза» та увійшов до рекомендованого до прочитання списку в номінації "Проза" відзнаки «ЛітАкцент року – 2020».

А у 2021 році 24 канал розмістив книгу Тетяни Цой «Мені байдуже, що люди скажуть. Сестри» (2021) у списку "5 книг, які варто прочитати цього літа", а інтернет-платформа 1+1 розмістила книгу Тетяни Цой «Мені байдуже, що люди скажуть. Сестри» (2021) у списку "5 нових книжок, які варто прочитати цього вересня".

Популяризації творчості сучасної української письменниці сприяє співзасновник ГК Фокстрот Геннадій Виходцев, який має ще декілька потужних меценатських проєктів: міжнародний фестиваль зі спортивних танців Парад надій (19 років партнерства), фінансування зйомки українського художнього повнометражного фільму-драми «Маленьке життя» режисера Олександра Жовни, який у 2021 році внесено до списку "Рекомендованих художніх і документальних фільмів про Голодомор" для Уроку до Дня пам’яті жертв Голодомору для учнів старших класів, підвищення економічної культури українців через підтримку Олексія Геращенко ( фінансовий радник співзасновників ГК “ФОКСТРОТ”), – автора економічної казки «Котономіка, або Як коти економіку будували» (2020 рік видання).

ГКФрозвиває бренди