Мультики «Фокстроту» побували у Мінську

Останні вихідні липня столиця Республіки Білорусь прожила у святковому настрої. Мінчани і гості столиці стали учасниками урочистостей, присвячених 160-річчю пожежної служби Білорусі. Урочистий Парад рятувальників, хода оркестрів служби порятунку, добровольців, привітання від заступника Прем'єр-міністра Білорусі Анатолія Калініна та Міністра з надзвичайних ситуацій Володимира Ващенко, концерт у парку Горького - все це свідчило про те, який високий статус має пожежна служба в суспільстві.


В урочистостях в Мінську взяли участь українці - старшокласники київського ліцею № 208, активісти Всеукраїнського дитячого руху «Школа безпеки». Хлопці стали переможцями 11-го міжнародного зльоту юних рятувальників-пожежних, приуроченого до славної дати білоруських пожежників.


- Наша команда - «Неопалима купина» - сформована ще у 2009 році, це колектив, який має досвід, і навіть наш тренер Анна Зоріна - колишня учасниця команди, - розповідає Олександр Скрипник, керівник команди. - Ми прагнули до перемоги завжди, а наздогнали її в Мінську.

Олександр розповів, що на зльоті хлопці успішно виступили в туристичній естафеті, вразили всіх швидкістю і вправністю на пожежній естафеті, а конкурс з екстремальної медицини - їх коник - завершив тріумф українських юних рятувальників. В результаті, вони обійшли команди з Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Росії, Білорусі, Сербії, США та Південної Кореї.

- Рух «Школа безпеки» - це стратегічний партнер нашого соціального проекту з пропаганди правил безпечної поведінки серед дітей та молоді, і ми від усієї душі вітаємо киян з гідною перемогою, - сказав співзасновник ГК «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев. - Їх лідерство на зльоті прикрашає весь рух юних рятувальників України і зміцнює наш спільний проект, знижуючи безграмотність молоді в профілактиці травматизму і збільшуючи кількість здорових дітей в нашому суспільстві.
На святі в Білорусії побував ще один партнер бізнесу по соціальному проекту «Школа безпеки» - Добровільне пожежне товариство України .Його представляв викладач Навчального комбінату ДПОУ Вадим Таратухін з Києва. Разом із зразками профілактичної літератури, за якою навчаються українські малюки правилам пожежної безпеки, він привіз до Мінська і диски з мультсеріалом «Фокс і Трот поспішають на допомогу», і плакати за мотивами 4 серії мультфільму «При пожежі дій правильно!». Навчальна агітація була створена за підтримки торгової мережі «Фокстрот. Техніка для дому» в рамках соціального проекту бізнесу «Школа безпеки» під девізом«Комфортно там, де безпечно!».

- Це були єдині мультфільми на виставці, організованій представниками добровільного пожежного товариства Білорусі, так що можна вважати, що ваше спільне з рятувальниками ДСНС України ноу-хау набуло статусу міжнародного, - з посмішкою повідомив Вадим Анатолійович. - А якщо серйозно, то в 2013 році я провів близько 100 занять з малюками Києва та області, і можу зазначити, що мультфільми «Фокстроту» подобаються і дітям, і дорослим. Ну а підтримка старшокласників з ВДР «Школи безпеки» - правильна інвестиція в майбутнє і гідна наслідування позиція соціально-відповідального бізнесу.

- Проект «Школа безпеки» покликаний зробити життя людей комфортнішим і радіснішим, - зазначив В'ячеслав Поврознік, виконавчий директор торгової мережі «Фокстрот. Техніка для дому». - І дуже добре, що він виходить за межі України і посилюється перемогами наших партнерів. Значить, ще більше людей розділять з нами впевненість, що комфортно там, де безпечно.

ГКФрозвиває бренди