Нова якість книги

за підтримки Групи компаній «Фокстрот» всьоме увінчався успіхом благодійний студентський проект «Аудіокниги для людей із вадами зору»


30 серпня в столичній Книгарні «Є» відбулася презентація аудіокниги «Леонід Кисельов. Вибрані поезії» для людей з проблемами зору. Це сьома за рахунком аудіокнига волонтерського проекту «Аудіокниги для людей із вадами зору», започаткованого студентами Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка в 2009 році з метою видання некомерційних аудіокниг україномовної поезії та прози на кошти гранту «Ініціатива року».
За цей час склалася ціла колекція аудіокниг з обраними віршами Богдана- Ігоря Антонича, українських футуристів, Пауля Целана, а також романом Сергія Жадана «Ворошиловград», підручником з журналістики Девіда Рендалла «Універсальний журналіст » і поезія 22-річного киянина Леоніда Кисельова. За час проекту більше 2000 аудіокниг надійшли до Центральної спеціалізованої бібліотеки імені М. Островського в Києві , в 79 регіональних бібліотек , ряд шкіл -інтернатів.

- Це справжній подарунок для нас, адже коли студентки Інституту журналістики 4 роки тому звернулися до нас з цією ініціативою, ми ще не знали, що звукозапис книг за рахунок держави припиниться. А сьогодні наш Будинок звукозапису взагалі зупинив виробництво аудіокниг при тому , що ми запланували записати 195 аудіокниг! - резюмує Юрій Вишняков, голова Центральної бібліотеки для сліпих імені М. Островського. - Наша бібліотека наповнюється книгами тільки зусиллями благодійників або самих читачів, і це при тому, що книги для нас дуже актуальні: за статистикою, наші читачі набагато більше читають, ніж відвідувачі звичайних бібліотек.

- Це дуже актуальне соціальний проект, гармонійний філософії Групи «ФОКСТРОТ» - «Нова якість життя », - зазначила, вітаючи партнерів з виходом чергової аудіокниги, прес -секретар Групи компаній « ФОКСТРОТ» Алевтина Білецька. - Ці аудіокниги наповнять життя багатьох людей новими звуками, образами і знаннями, привнесуть в їхнє життя нову якість життя.

Ідея записати в 7-ій аудікніге проекту вірші Леоніда Кисельова належить відомому українському журналісту і телеведучому Андрію Куликову ( радіожурналіст , ведучому програми «Свобода слова» , ICTV). У коментарях журналу What's On Куликов сказав: «Я приєднався до проекту, так як поважаю ініціативи інших людей , а те, що роблять мої молоді колеги - це приклад благородної справи на користь інших . Щодо поезії Леоніда Кисельова - на мою думку , вона красива і змістовна. Це був виклик для мене самого - начитати вірші і посприяти тому, щоб інші дізналися, що таке справжня поезія».

ГКФрозвиває бренди