«Фокстрот» за вихід українського бізнесу з тіні і за впровадження РРО

20 травня в офісі Європейської Бізнес Асоціації відбулася прес-конференція «Касове майбутнє України: проблеми, можливості, перспективи». Спікерами заходу виступили: В'ячеслав Поврозник, виконавчий директор торговельної мережі «Фокстрот»; Анна Дерев'янко, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації; Олена Макеєва, заступник Міністра фінансів України; Роман Насиров, голова Державної фіскальної служби України; Ігор Ланда, голова Комітету з роздрібної торгівлі Європейської Бізнес Асоціації.

З 1 липня 2015 вимога щодо обов'язкового застосування РРО пошириться на платників єдиного податку III групи, а з 1 січня 2016 року – і на платників єдиного податку II групи (крім платників, які здійснюють продаж товарів на ринках і завдяки засобам пересувної мережі).
Введення обов'язкового використання РРО у господарській діяльності є важливим питанням як для суб'єктів господарювання, так і для держави в контексті співпраці з МВФ, адже це – одне з ключових вимог фонду.
В'ячеслав Поврозник підтримав впровадження фіскальних апаратів, спрямоване на боротьбу з тіньовими доходами і захист реальних прав споживачів:
- Ринок побутової техніки та електроніки України становить близько 100 млрд. грн. Мережі «Фокстрот», Comfy і «Ельдорадо» займають 30%, ще 20% – учасники, що займаються «білим» бізнесом. Решта 50% – поза сплатою податків. Вони завозять побутову техніку до України «по-чорному» або «по-сірому». Далі товар продається за готівку і податки з нього не платять. Тому проблема впровадження касових апаратів лежить у площині отримання додаткової маржі з несплачених податків.

ГКФрозвиває бренди