На международном турнире по спортивным танцам фокстрот посвятили «Фокстроту»

У Києві в перший день весни кращі спортсмени країни і Європи змагалися у вальсі, фокстроті, румбі на міжнародному турнірі зі спортивних танців «Парад надій» -2015. «Я щасливий бачити такий рівень танцювальних пар!», - вигукнув під час фіналу змагань італієць Джері Абрате - один з найбільш титулованих суддів «Параду надій», чемпіон Європи з 10 танців

28 лютого і 1 березня у Києві з успіхом пройшов XXVI Міжнародний турнір зі спортивних танців «Парад надій». Турнір відбувся за сприяння Асоціації спортивних танців України, Групи компаній «ФОКСТРОТ» і під керівництвом незмінного організатора - Валентини Федорчук, голови колегії Асоціації спортивного танцю України, заслуженого тренера України зі спортивного танцю і президента Школи танців Федорчук. Шість відділень протягом двох днів, близько 1000 спортсменів з 50 клубів України, міжнародне представництво учасників з Молдови, Румунії, Росії, Білорусі, Польщі, Великобританії.

- Дякую усім, хто приїхав, продовжив нашу красиву спортивну традицію починати весну з «Параду надій», - сказала Валентина Федорчук, яка за свою кар'єру тренера випустила на паркет більше 1000 танцювальних пар.

Кожне відділення змагань стартувало зі справжнього параду - церемонії привітання учасників. Сотні спортсменів виходили під оплески публіки, шикувалися на паркеті, представляючи себе, тренера, клуб, країну. Яскраві костюми, блиск стразів та очей, у кожного в руках - старт-приз від компанії «Данон» в Україні та ТМ «Сандора». У дводенних змаганнях велася боротьба за титул найкращих у стандартній та латиноамериканській програмі, в категоріях від бейбі до сеньйорів, включаючи ProAm (учитель-учень). Близько 30 суддів із США, Великобританії, Італії, Польщі, Молдови, Румунії, України, Білорусі, Росії уважно дивилися за кожним відпрацьованим «па» в цьому марафоні на шпильках, а інколи - відбивали ритм запального джайву чи пасодобля.
Не раз під час стандартної програми у залі звучала фраза «а цей фокстрот спортсмени танцюють на честь давнього партнера турніру - Групи компаній «ФОКСТРОТ».


- Одинадцять років ми розпочинаємо весну яскраво та елегантно - з фокстроту! Це наш внесок у розвиток спорту в Україні, популяризація здорового способу життя серед співвітчизників, - відзначила під час церемонії відкриття «Параду надій» -2015 Олена Милованова, фахівець зі зв'язків з громадськістю торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому». - Дуже приємно, що вже стала традицією наша ініціатива проводити турнір на кубок «Фокстроту». Цього року звання кращих у виконанні цього танцю підтвердили минулорічні володарі кубку - Олександра Сидорова та Влад Доля із Запоріжжя. Пара продемонструвала справжні лідерські якості – стабільність у результаті і наполегливість.

Відмінно виступили на «Параді надій» кияни. Так, сяяла на паркеті вся трійка лідерів чемпіонату Європи зі стандарту: першими, в результаті жорсткої конкуренції, стали Юрій Огнєв та Анастасія Сябро (клуб «Астра»), другими - Микита Дружинін та Діана Мірошниченко (КСТ «Фенікс»), а бронза дісталася Віталію Калюжному і Владиславі Калетник (клуб «Фавор»). Тунір «Парад надій» в категорії «дорослі, латина» виграли кияни Антон Нестерко і Дарина Марющенко (клуб «Данс-Центр»). Між іншим, торік, на ювілейному 25-му «Параді», вони також зайняли перше призове місце в даній  категорії. А цього року пара вже встигла виступити у фіналі одних із найбільш престижних світових змагань «United Kingdom Championship 2015» в латиноамериканській програмі, що є величезним досягненням України у спортивних танцях! Кращими в категорії «юніори-1, стандарт» судді назвали Богдана Довгальова і Анну Томашевську (клуб «Баланс»). Підіймалися на 1 сходинку турніру вихованці «Спорт-Дансу» кияни Євгена Шидловська і Кирило Петренко (категорія стандарт, юніори 1Е), Єгор Храпаль та Анастасія Лемішко (юніори-2, латина), Олена та Павло Орел (сеньйори, латина).



А от серед «сеньйорів» в стандартній програмі переможцями стали Ольга і Володимир Гринь із Дніпропетровська (клуб «Ренесанс»), у своїй категорії обійшли суперників їхні земляки і колеги по клубу Антон Бочка і Валерія Григоренко (юніори 1С, стандарт). Сильно виступили пари харківського «Стар-Дансу»: зал не раз аплодував лідерам турніру - Дмитру Кавуну і Дарії Приходько (юніори 1D, стандарт), Михайлу Оловаренко та Юлії Шевченко (юніори 2 D, стандарт). Кращі спортсмени турніру отримали сюрпризи від партнера точного часу - мережі годинникових магазинів «Секунда».

Під гучні оплески глядачів змагалися на паркеті найменші спортсмени віком від чотирьох до восьми років (категорія «бейбі») і отримали привітання «Центру ініціатив Геннадія Виходцева», а також соки від Сандорика - сокового партнера турніру, ТМ «Сандора». Дещо дорослішим переможцям (ювенали) подякувала казкова столична художниця Оксана Тодорова і Арт-студія «Мрій!».

- «Парад надій» -2015 пройшов з блиском і відбувся всупереч усім труднощам і без порушень графіку: до нас приїхали кращі танцювальні пари країни, судді світового класу, не відмовили в допомозі наші давні партнери, - резюмує співорганізатор турніру, спадкоємиця Школи Федорчук, майстер спорту міжнародного класу, суддя вищої світової категорії Олена Федорчук-Лемішко. - Готуємо паркет до «Параду надій-2016»!

ГКФрозвиває бренди