Шановні відвідувачі сайту!

У провідних ЗМІ з'явилася інформація від Держспоживінспекції України, що відомство встановило факти реалізації мережею «Фокстрот. Техніка для дому» продукції з порушенням технічного регламенту.

Ми офіційно заявляємо, що на полицях торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому» немає контрабанди, немає контрафакту, а вся продукція, яка надається нашим споживачам, є офіційною, купленою безпосередньо у виробників - світових лідерів на території України. Техніка в торговельних мережах України не може бути контрабандною, оскільки завозиться на склади України самими виробниками, має всі підтвердження офіційного виробництва та сертифікацію якості. Вважаємо, що негатив у бік вітчизняних мереж побутової техніки та електроніки спровокувала недосконалість вітчизняного законодавства - Закону України про права споживачів , що дозволяє використовувати його з метою накладення санкцій на продавців.

Наприклад, у частині про маркування товару знаком якості «трилисник» силами виробника, але під відповідальність продавця. Ми маємо двояке тлумачення норми закону: Закон вимагає наносити знак відповідності якості або на товар, або на упаковку. Виробники наносять його на упаковку , щоб не змінювати спеціально для України технологічний процес виробництва. А контролюючі органи шукають маркування на товарі і розуміють її наявність на упаковці як порушення законодавства з подальшими відповідними санкціями.

 І таким чином, дають оцінку якості нашої продукції. Ми також дамо оцінку таким діям Держспоживінспекції України правовим шляхом. Проте вважаємо, що кардинально змінити ситуацію можна тільки змінивши законодавство про права споживачів України. Тому найближчим часом ми починаємо роботу над якісним галузевим Законом з громадськістю із залученням провідних ритейлерів галузі, експертів , профільних громадських організацій.

Ми починаємо велику роботу на користь споживачів із рівною відповідальністю всіх учасників ринку побутової техніки та електроніки за якість послуг і бізнес -процесів.

Валерій Маковецький і Геннадій Виходцев, співзасновники Групи компаній «ФОКСТРОТ»

ГКФрозвиває бренди