Школа юних суперменів

1 липня в Харкові стартував XIII Всеукраїнський збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», який пройшов за підтримки Групи компаній «Фокстрот»


Організаторами збору юних рятувальників стали Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки», Національний університет цивільного захисту України за сприяння Групи компаній «ФОКСТРОТ».

Урочисте відкриття «Школи безпеки» -2013 відбулося в Харкові, в Національному університеті цивільного захисту України. Близько 200 юних рятувальників з Автономної Республіки Крим, 21 області України, мм. Києва та Севастополя, а також команда юних рятувальників із м. Ростову-на Дону, яка представляє Всеросійський дитячо-юнацький рух «Школа безпеки» зібралися на базі вищого навчального закладу, який готує кадровий склад служби порятунку в очікуванні офіційного відкриття змагань.

- Для нас велика честь приймати юних рятувальників України, активістів «Школи безпеки», і ми із задоволенням поділимося з вами знаннями про безпеку життєдіяльності і створимо умови для придбання необхідних навичок, - звернувся до дітей Володимир Садковий, ректор Національного університету цивільного захисту України, головний суддя змагань, генерал-лейтенант служби цивільного захисту.

 Старші наставники юних Бетменів у цей день окрім офіційного відкриття зльоту організували показові виступи. Після закінчення церемонії відкриття юні рятувальники вирушили до оздоровчого табору Університету в с. Фігурівці Чугуївського району. Тут старшокласники будуть змагатися в пошуково-рятувальних роботах, у навиках із психологічної підготовки, радіаційно-хімічного захисту, подолання природних перешкод, проведенні аварійно-відновлювальних робіт у зоні надзвичайної ситуації. Діти в природних умовах з'ясують, хто краще знає про рятувальні роботи на воді та про надання першої медичної невідкладної допомоги. Також їх чекають конкурси представлення команд, стінгазет і традиційний конкурс «Міс і Містер рятувальник-2013».

Серед головних завдань збору-змагання - формування у дітей та молоді свідомого і відповідального ставлення до питань особистої та колективної безпеки, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях, професійна орієнтація, пропаганда професії рятувальника та популяризація здорового способу життя.
«Переконаний, що цей зліт залишиться у вашій пам'яті як урок, що життя потрібно берегти, як найдорожчу цінність!», - йшлося у зверненні до учасників зльоту голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських.
 За підсумками збору-змагання переможці та призери за загальними результатами, за видами змагань і конкурсів будуть нагороджені дипломами від організаторів, кубками, медалями, призами від партнера - Групи компаній «Фокстрот», яка з 2002 року реалізує власний соціальний проект «Школа безпеки» під девізом: «Комфортно там, де безпечно! »
- Проект задуманий як частина стратегії корпоративної соціальної відповідальності бізнесу, однак я відчуваю й особисту радість від його успіху, адже виховав трьох дітей, - прокоментував партнерство співзасновник ГК ФОКСТРОТ Геннадій Виходцев. - Тож охоче відгукнувся на заклик реалізувати цей проект на національному рівні, щоб охопити якомога більше юних українців рухом до пізнання найголовніших правил - як бути живими і здоровими.​

ГКФрозвиває бренди