Три головних «Б»укви одних вихідних в Одесі

Святу Благодійності та Безпеки в місті на чорноморському узбережжі не завадила навіть Буря, що нагрянула на минулих вихідних: більше тисячі дітей встигли повторити правила безпеки на святі «Бджілка та її друзі», 120331 гривень зібрали і перерахували організатори на придбання медтехніки, необхідної для діагностики дитячого раку.


31 серпня у Одесі відбулися дитячі свята «Бджілка та її друзі» в рамках другого Фестивалю благодійності «Даруй добро», партнером якого виступила торговельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому».

Два заклики - «Благодійність і безпека!» - зібрали в різних мікрорайонах міста більше 1000 маленьких одеситів, волонтерів та друзів Благодійного фонду «Бджілка» - організатора фестивалю. Разом діти вчили правила безпеки з персонажами навчального мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу!», створеного в рамках соціального проекту «Фокстроту» «Школа безпеки». З героїнею свята Бджілкою діти брали участь у розвиваючих іграх, вікторинах, безпрограшній лотереї і навіть танцювали на дитячій дискотеці. А головне - разом дарували добро: зібрані за час фестивалю кошти пішли на надання допомоги онкохворим дітям Одеської області. А саме придбання цитологічної центрифуги "Cytospin 4", життєво необхідної для точної діагностики дитячих онкологічних захворювань.

Цінне обладнання вже придбали і передали на баланс Одеської дитячої клінічної лікарні по вул. Ак. Воробйова, 3 (Слобідка). Зовсім скоро на цьому апараті будуть безкоштовно обстежувати перших маленьких пацієнтів.
- Дякую всім донорам, спасибі «Фокстроту» за те, що вже другий рік підтримує наших підопічних, і за те, що зміцнюєте добру справу, розповідаючи дітям про правила безпеки через власний мультфільм, - розповідає Олена Павленко, президент БФ «Бджілка». - Ми впевнені, що спільними зусиллями можна відстоювати добро, боротися з важкими хворобами, рятувати дитячі життя.

У тому, що дорослим необхідно об'єднуватися в роботі по збереженню здоров'я дітей, впевнена Майя Гринько - помічник начальника ДСНС України в Одеській області:

- У 2012 році в Одесі і області винуватцями пожеж стало 44 малюки, 12 дітей загинуло на пожежах, а на воді загинуло 15 дітей (в основному, у віці 14-16 років), - наводить сумну статистику Майя Гринько. - Мультфільм «Фокстроту», свято «Бджілки» у розважальній формі навчають дітей правилам безпечної поведінки, а інформована дитина вже не стане героєм сумної хроніки.

 Слідуючи гаслу соціального проекту «Школа безпеки» «Комфортно там, де безпечно», представники «Фокстроту» передали через фахівців обласної служби надзвичайних ситуацій у школи Одеси dvd-диски з навчальним мультсеріалом «Фокс і Трот поспішають на допомогу!», а також листівки « При пожежі дій правильно!».

ГКФрозвиває бренди