Зміцнюємо захисників: 8,5 тисяч одиниць техніки на 40 млн грн – таким є внесок Фокстрот у допомогу Силам оборони України

1 жовтня до Дня захисників України у штабі «Допомога нашим» від Фокстрот підсумували внесок компанії у зміцнення обороноздатності країни. Протягом 951 дня великої війни волонтери корпоративного штабу передали техніки на 40 млн грн для посилення військових частин у виконанні їх бойових завдань

Волонтери штабу проаналізували, як за 2,5 роки змінювались запити і потреби військових у техніці, якої станом на початок жовтня видано 8,5 тис одиниць. У 2022-23 роках у видачах лідирували павербанки (1264 шт), батарейки і акумулятори (1346), зарядні пристрої, навушники, кабелі (680), смартфони (465) і стартові мобільні пакети (313), HDD зовнішні накопичувачі, карти пам'яті та USB флеш-накопичувачі (411).

З часом стало зрозуміло, що війна швидко не закінчиться, захисники почали обладнувати свій нехитрий побут і серед запитів з’явились прохання передати благодійну допомогу у вигляді електрочайників (634), обігрівачів, конвекторів та осушувачів повітря (411), також була потреба у мікрохвильових печах (137) та мультиварках (94), холодильниках (160), пральних машинах (146) і навіть у тримерах та машинках для стрижки (118).

У 2024 головний акцент запитів змістився на ноутбуки і планшети. Якщо протягом 2 років кількість виданих ноутбуків становила 188 одиниць, то за 9 місяців поточного року їх уже видано 176 штук. Загальна кількість виданих планшетів становить 266 штук.


Ноутбуки використовуються військовими для планування польотів дронів, аналізу даних з камер та тепловізорів, а також для керування дронами за допомогою спеціального програмного забезпечення. Планшети переважно використовуються для мобільних операцій і підключаються до контролерів дронів для безпосереднього управління.

Російсько-українська війна стає більш технологічною, її вже охрестили «війною дронів». Варто нагадати, що Фокстрот закупив 60 FPV-дронів на загальну суму 1 млн грн. Крім того, у захисників стала потреба у портативних генераторах, які забезпечують роботу всього обладнання в польових умовах, де немає доступу до стабільних джерел енергії, а також у зарядних станціях, які використовують для безперебійної роботи дронів та можливості швидко зарядити необхідні пристрої.

За словами наших військових, ця техніка критично важлива для ефективного ведення бойових операцій з використанням дронів. Вона допомагає не лише виявляти ворога та коригувати удари, але й забезпечувати безпеку військових на полі бою.

У День захисників і захисниць України дякуємо кожному воїну за незламність і відданість своїй справі! І нехай кожен переданий девайс або техніка від Фокстрот стане додатковим драйвером для наближення перемоги. Допомагаємо – перемагаємо!

ГКФрозвиває бренди