Фокстрот увійшов у ТОП-50 приватних інвесторів України

Омніакальний ритейлер електроніки та побутової техніки за 2,5 роки інвестував у 13 нових та 13 оновлених магазинів, релокував і розширив новий центральний склад, запустив нові сервіси та забезпечив енергонезалежність торгових об'єктів

У складні часи, попри велику війну, український бізнес продовжує тримати економіку. Редакція журналу NV визначила 50 найбільших компаній-інвесторів, які за 2,5 років разом вклали в економіку України понад 224 млрд грн, серед них і ритейлер Фокстрот.

До початку 2022 року Фокстрот підійшов із помітними результатами і великими планами, але вторгнення росіян 24 лютого 2022 року поставило реалізацію планів ритейлера на паузу. Найголовнішим на той момент було зберегти бізнес і людей, тож всі зусилля були спрямовані саме на це.

Протягом 2022 року ритейлер мусив закрити частину магазинів, але згодом – відновив їхню роботу і відкрив кілька нових. За перший рік з початку повномасштабного вторгнення росіян компанія провела повне або часткове оновлення 8 торгових точок – у Львові, Вінниці, Дніпрі, Борисполі і 3 магазини у Києві.


У вересні 2022 року Фокстрот запустив новий склад з товаром на Київщині. А в жовтні 2022-січні 2023 року компанія організувала безперебійну роботу мережі в умовах тимчасових блекаутів, інвестувавши в енергонезалежність 4 млн грн.

2023 рік – відродження мережі і інвестицій у клієнтський сервіс та інновації. Фокстрот зосередився на відкритті магазинів, наповненні їх товаром та зміцненні позицій у діджиталі. За рік відкрили 8 магазинів, заокрема у Вінниці (ТРЦ «Мегамолл»), Дніпрі (ТРЦ Appolo), Борисполі (ТРЦ «Аеромолл»), у столичному ТРЦ Ocean Plaza та оновлений магазин в ТРЦ Blockbuster Mall.


Також у компанії посили фокус на клієнтському сервісі і впровадженні інноваційних продуктів: модернізували мобільний застосунок, продовжили розширювати пул безконтактних видів розрахунку в магазинах, запровадивши Tap-to-phone оплату, інтегрували цифрові чеки у мобільні банкінги, перезапустили Trade-in – сервіс із заміни старої техніки на нову («ФоксіОбмін»), а також послугу з утилізації старої техніки. Чимало новацій запровадили в напрямку клієнтської доставки: зокрема, першими інтегрували сервіс Uklon Delivery – надшвидку доставку за 1 годину.


У 2023 році Фокстрот першим серед українських бізнесів запустив сервіс з обслуговування нечуючих людей жестовою мовою на Foxtrot.ua, який наразі діє у 20 магазинах ритейлера.

На початку 2024 року Фокстрот озвучив плани – відкрити 10 нових і оновлених магазинів. Протягом року нові Фокстроти з’явились у Чернігові, Стрию, Одесі, Кривому Розі, 2 магазини у Дніпрі, відновили роботу магазини у прифронтових Херсоні, Краматорську, Слов’янську і Покровську, Львові і Києві. Наразі 124 магазини Фокстрот працюють у 67 містах України. 100% магазинів енергонезалежні, що дає можливість безперебійно працювати під час відключень електроенергії.

Замість знищеного складу в Гостомелі, ритейлер відкрив на Київщині новий центральний склад площею 28 тис кв.м, провівши релокацію вже діючого складу на 22 тис кв.м, що дозволило збільшити асортимент товарів та прискорити переміщення техніки від постачальника у магазини.


Також компанія продовжила роботу по удосконаленню клієнтського сервісу. У квітні Фокстрот став учасником програми відбудови житла єВідновлення. Програма лояльності ФоксFan має у своїх лавах понад 14.3 млн учасників. Подбав ритейлер і про допомогу тваринам із прифронтових областей, оновивши соціальний проєкт “Ф-підтримка”.

Одним із найважливіших інвестиційних проєктів Фокстроту за ці 2,5 воєнні роки, залишається системна допомога Силам оборони України. Із 24 лютого 2022 року по сьогодні корпоративний штаб “Допомога нашим” передав бойовим підрозділам майже 8,5 тисяч одиниць техніки на 40 млн грн.

ГКФрозвиває бренди