13 років підтримки: СОС Дитячі Містечка отримали під час війни перший транш допомоги від Фокстрот

Фокстрот передав техніку родинам, які мешкають у соціальному закладі СОС Дитячі Містечка, – побутову техніку соціальним сім’ям у Києві та Броварах, які були змушені покинути власні домівки через російсько-українську війну

На початку 2023 року до корпоративного штабу «Допомога нашим» звернулись давні партнери бізнеса – Міжнародна благодійна організація «БФ СОС Дитячі Містечка». Єдине прохання – допомоги в облаштуванні побуту родинам, які були вимушені покинути власні домівки через бойові дії, пов’язані з повномасштабним вторгненням російських окупаційних військ на територію України.

Фокстрот організував передачу 36 електровентиляторів та електрочайників сім’ям з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Запорізької областей, які тимчасово проживають у «Містечках фонду» Києва та Київської області. Передача відбулась, в рамках корпоративної програми Фокстрот «Допомога нашим». Це перший транш допомоги, наступний очікується у березні поточного року.

– З 24 лютого 2022 благодійна організація СОС Дитячі Містечка розширила свою територіальну присутність та географічне покриття за рахунок впровадження нових програм та проєктів. Ми створювали навколо себе нові осередки. І вже зараз кількість людей, яким ми допомогли, становить 113 тисяч. Відтепер ми опікуємось не лише дітьми-сиротами та сімейними формами виховання дітей, але й допомагаємо всім вразливим категоріям людей, які опинилися в складних життєвих обставинах внаслідок бойових дій. Ми вдячні компанії Фокстрот за те, що незважаючи на важкі часи, ви знайшли можливість допомогти – зазначила Наталія Рісінько, менеджерка з корпоративного партнерства СОС Дитячі Містечка.


– Незважаючи на рекордний приріст нових партнерів Фокстроту у соціальній сфері за рахунок благодійної допомоги у військовий час, ми мусимо не забувати про давніх та добрих партнерів, історія дружби з якими нараховує вже більше 10 років, – зазначив Геннадій Виходцев, голови Ради засновників ГК Фокстрот. – Сподіваємося, що передана нами техніка полегшить важкі умови життя українським родинам містечок, що виїхали з окупованих регіонів.


Нагадаємо про історію партнерства Фокстрот та Благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка»:

У 2010 році Фокстрот надав допомогу технікою при будівництві перших соціальних будинків під назвою «СОС Дитячі Містечка» у Броварах.

У 2014 році торгова мережа «Фокстрот. Техніка для дому розпочала благодійний проект «Ми разом», збираючи кошти на допомогу переселенцям, якими опікується БФ «СОС Дитячі містечка». Тоді розпочалася активна реалізація в магазинах мережі спеціальної сувенірної продукції – листівок, магнітів і блокнотів з символікою від digital-видавництва «Glowberry». У 2015 році завдяки небайдужості покупців мережі «Фокстрот. Техніка для дому» були зібрані кошти, на які для 79 багатодітних сімей зі сходу України організовано передачу продуктових наборів і необхідних в побуті речей. З 2016 року по 2019 рр благодійні бокси БФ «СОС Дитячі села» стояли у ряді магазинів Києва та області. Отримані кошти після інкасації передавались на організацію занять з арт-терапії, завдяки яким діти долають травми і покращують свій психоемоційний стан.

ГКФрозвиває бренди