ТРЦ Depo’t center запрошує на фотовиставку “Історії з окупованого Криму”

22 лютого у Кропивницькому ТРЦ Depo’t відкрилася виставка з 22 фотографій українських репортерів Аліни Смутко, Тараса Ібрагімова та Альони Савчук

Це документальне свідоцтво репресій по відношенню до українських громадян, зокрема до представників кримськотатарського народу. Презентовані світлини були зроблені фотомитцями з 2014 по 2019 рік, доки автори ще могли їздити до Криму. Російська окупаційна адміністрація ввела для них заборону відвідувати півострів на строк від 10 до 35 років.

Під час відкриття фотовиставки голова Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик акцентувала увагу і на тому, що за політично мотивованими обвинуваченнями окупаційна російська влада тримає за гратами 15 журналістів: “Більшість із них – це кримськотатарські громадянські журналісти, які співпрацювали із ініціативою “Кримська солідарність”, що об’єднує родини політичних в’язнів, адвокатів, активістів. Це Сейран Салієв, Марлен Асанов, Тимур Ібрагімов, Сервер Мустафаєв, Осман Аріфмеметов, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Рустем Шейхалієв. А за минулий рік окупаційна влада ув’язнила ще трьох громадянських журналістів — Ірину Данилович, Вілена Темер’янова і Ернеса Аметова. Тому можна сказати, що кожен десятий кримський політв’язень ув’язнений через журналістську діяльність”.


У жовтні минулого року фотовиставку “Історії з окупованого Криму” було представлено на міжпарламентському саміті Кримської платформи (м. Загреб, Хорватія), а також у грудні – під час урочистих заходів з нагоди 30-річчя Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Кропивницький став другим містом, де фотовиставка “Історії з окупованого Криму” була презентована широкому загалу українських глядачів. Раніше вона відбулася у Хмельницькому, а також її буде показано у Чернівцях, Одесі, Луцьку і Львові.


Фотовиставка створена Центром прав людини ZMINA у співпраці із Представництвом Президента України в АР Крим.

Нагадаємо, бізнес-проєкти Групи компаній Фокстрот вже не вперше допомагають спротиву кримських татар російській окупації: у 2018 році у колонній залі КМДА громадська організація «Кримська родина» спільно з Меджлісом кримськотатарського народу провела благодійну акцію «Рука допомоги» за підтримки ТМ «Фокстрот». Спільними зусиллями вдалось зібрати за попередніми даними 107 тисяч гривень. Кошти будуть передані кримськотатарським родинам на підтримку їх дітей.

ГКФрозвиває бренди