Інформація про переможців конкурсу "ЕКОклас"


Номінація ЕКОкреатив:
1 місце: команда учнів 3-Б класу Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст.№15 Чернігівської області та їхній класний керівник - Петренко Лариса Борисівна за проект «Сміття ускладнює життя». Вони надіслали на конкурс більше 200 доробків, серед яких вірші, листівки, казки та навіть винаходи. Більше того, учні також створили настільну гру про те, як правильно збирати сміття і розробили іграшки з використаних матеріалів.  Їхні творчі роботи переконали не лише їхніх батьків, а і всю школу у необхідності відповідально ставитися до проблеми засмічення і пам’ятати, що чисто не там, де вбирають, а там, де не смітять.
2 місце: команда учнів 6-х класів КЗ «Запорізької спеціалізованої школи-інтернату «Січовий колегіум» Запорізької області та їхня вчителька праці Моргун Інна Геннадіївна за флешмоб «Врятуємо місто Z». Вони звернули увагу громадськості на екологічні проблеми рідного міста та викликали екологічний резонанс у суспільстві. У результаті діяльності учасників проекту учні всіх класів розробили власні екопроекти, виготовили плакати, буклети, провели майстер-класи з  екотематики, у результаті чого мешканці Запоріжжя замислилися над актуальністю проблеми смогу над їхнім рідним містом.
3 місце: команда Ірпінського еколого-технічного центру школярів та молоді Київської області та керівник гуртка «Юні дослідники природи» Опенько Світлана Миколаївна за проект «Маленька річечка – вразливий скарб природи». Юннати здійснили екологічний похід до річки Ірпінь, опитали рибалок та провели дослідження тваринного світу та вивчили екологічний стан р. Ірпінь. Після аналізу результатів  проекту діти вирішили, що потрібно агітувати своїх однолітків за збереження фауни місцевої річки та почали регулярні виступи екотеатру перед учнями своєї школі.

Номінація «ЕКОінновація»:
1 місце: команда учнів 11А та 11Б класів КЗО "ССЗШ№141" ДМР м. Дніпропетровська та їхня вчителька світової літератури Алла Анатоліївна Шульга запропонували увазі журі відеоролик і водночас мобільну композицію «Батарейки, здавайтесь» з глибоким змістом про очищення території України від небезпечних відходів – використаних батарейок.
2 місце дісталося команді учнів–волонтерів клубу «Теплі долоньки» Антрацитівської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів № 4 Луганської області та їхньому керівнику Кириченко Тетяні Олексіївні, директорці школи за проект «Школярі і молодь м.Антрацита за збереження природних ресурсів», до реалізації якого було залучено  близько 6000 учнів та проведено роботу, якій, дійсно, можуть повчитися навіть дорослі люди.
Почесна «бронза» - 3 місце отримала команда Житомирського екологічного ліцею №24 та вчитель хімії і керівник клубу «Екос» Бабич Ольга Григорівна за екоквест «Земля – наш спільний дім!». У змаганні приймали участь близько 100 учнів старших класів. Вони використали інноваційну технологію web-квесту, коли учасники змагань на  ЕКОстанції « Екологічна та економічна техніка» мали завдання дізнатися більше з інтернет-сторінки сайту «Фокстрот» про енергоефективну сучасну побутову техніку та електроніку та підрахувати споживання енергії у власному помешканні.

Номінація «ЕКОдизайн»:
1 місце: команда Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та керівник Мокляк Аліна Олексіївна за проект «Навчальна пасіка», який формує у дітей дбайливе ставлення  до природи і всього живого. Діти на практиці вивчають бджолярське ремесло, яким славиться їх край. З моменту створення макету навчальну пасіку відвідало понад 1300 дітей з 1 по 11 класи загальноосвітніх шкіл міста Полтави. Додатковим етапом проекту стало створення макету «Навчальна пасіка в мініатюрі» для детального вивчення тем не тільки з дорослими дітьми, а й з малечею.
2 місце: команда Овідіопольського районного будинку дитячої та юнацької творчості Одеської області та керівник гуртка «Культура рідного краю» Биковська Тетяна Миколаєва за інсталяції з вторинним використанням електротехнічних елементів у проекті: «Друге життя». Вони творчо показали за допомогою виставки робіт на ринковій площі і у місцевих торговельних мережах, а також майстер-класу «Серця з’єднають проводки» для учнів району, як можна застосувати в екодизайні використані елементи з побутової техніки.
3 місце: команда учнів 5 класу Комунального закладу “Загальноосвітній ліцей міста Орджонікідзе Дніпропетровської області» та класний керівник Петренко Людмила Йосипівна за проект «Стильні екосумки, виготовлені із старих джинсових речей».
Головним лейтмотивом їхньої роботи став девіз: «Будьте винахідливі. Використайте уяву і подаруйте старій речі нове життя!» Учні 10-11 років разом  з батьками виготовили торбинки для змінного одягу для уроків фізкультури.  Діти також звернулися до адміністрації місцевих супермаркетів та закликали  заохочувати людей, які, купуючи товари, обходяться без пластикових пакетів або використовують старі, інформували друзів та родини про шкоду від пластикових пакетів та висвітлювали цю проблему на шпальтах шкільної газети SOS та на сайті ліцею. Малеча виступила з показом сумок на шкільному заході "Захистимо планету разом" і з тих пір навіть старшокласники наслідують приклад і ходять до школи з екосумками.

ГКФрозвиває бренди