Жити ЕКОкласно - в сім'ї, в Одесі і з «Фокстротом»

​19-21 березня в школах Одеси у партнерстві з торговельною мережею «Фокстрот» пройшло свято «Знай, пам'ятай, дотримуйся», де обрали авторів кращого екодизайну в рамках соціального проекту «ЕКОклас»



Ще в січні цього року ініціатор всеукраїнського конкурсу «ЕКОклас» Геннадій Виходцев і організатор - торгівельна мережа «Фокстрот» - запропонували школярам молодших класів Південної Пальміри створити стінгазети для популяризації екологічної безпеки та природоохоронних дій . Роботи приймалися протягом лютого. А вже в березні на святі «Знай, пам'ятай, дотримуйся» від БФ «Бджілка» та ДУ Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області підбили підсумки одеського етапу «ЕКОкласа».

Шкільні колективи з усього міста відгукнулися на екологічну ініціативу бізнесу, пред'явивши на суд журі справжні витвори мистецтва. Серед робіт складно було вибрати лише одного переможця, тому були визначені одразу по 4 класи - володарі перших, других і третіх місць. Торговельна мережа «Фокстрот» вітає із заслуженими першими місцями команди шкіл №44, №86, №241 і №53.

- Дуже престижно реалізувати свій власний проект в 6 років і обіграти при цьому старшокласників. Цим і сильний проект «ЕКОклас», в якому успіх не залежить від віку, а лише від бажання, - поділився враженнями В'ячеслав Поврознік, виконавчий директор торговельної мережі «Фокстрот». - «ЕКОклас» був інтегрований в дитяче свято, присвячене темі безпеки, щоб ще раз звернути увагу громадськості на екологічну загрозу нинішнього способу життя і показати необхідність убезпечити себе і своїх близьких завтра, піклуючись про природу сьогодні.

  - У своїх щирих роботах школярі закликали берегти природу України і всієї планети. Особливо зворушливою була стінгазета, що зображала прихворівшу планету, яка потребувала лікування. 2Б клас зі школи №44 поставив їй градусник і вкрив теплою ковдрою. Ця робота змусила дорослих замислитися над проблемою екології і побачити її очима дітей. Адже саме вони, «маленькі принци» і «принцеси» з нашою допомогою можуть «Встати вранці, вмитися, привести себе в порядок - і відразу ж привести в порядок свою планету». І цей дитячий кут зору викликає до природи не просто повагу, а глибоке співпереживання і бажання допомогти, - розповіла Валентина Консевич, директор благодійного фонду "Бджілка".
Всі гості, які зібралися на святі, могли взяти участь в ековікторині, відповівши на питання про те, яким чином бізнес найбільшого ритейлера ПТіЕ в Україні «Фокстрот» робить свій офіс «зеленим», взяти участь у спортивних змаганнях і конкурсах для мам, тат і дітей і дізнатися багато нового про те, як вести здоровий і екологічно-безпечний спосіб життя.
На навчальне сімейно-спортивне свято з інтелектуальними іграми , рухливими естафетами, конкурсами зібралися команди школярів від 6 до 10 років та їхні батьки, вчителі, друзі та однокласники. Як учасники, так і вболівальники - люди з активною життєвою позицією, готові змінювати світ навколо себе на краще вже зараз.

ГКФрозвиває бренди