«Фокстрот» подякував дітям, чия творчість – за «безпеку дорожнього руху»

всеукраїнський дитячий творчий конкурс визначив переможців, а організатори – Національна поліція України та партнери привітали юних помічників

20 травня у Київському академічному театрі ляльок відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського дитячого творчого конкурсу «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху». Протягом року діти через малюнки, плакати, поробки, фотографії зверталися до ровесників із закликом бути чемними учасниками дорожнього руху. Після відбіркових районних, міських та обласних етапів конкурсу 100 кращих робіт були доставлені до Києва на виставку, а 11 дітей-лауреатів конкурсу піднялися на сцену за визнанням. 


- Ті роботи, які ми побачили, свідчать: ми виховуємо сьогодні молоде покоління, небайдуже до проблем у сфері безпеки дорожнього руху, – відзначив генерал поліції, голова Загальнонаціонального форуму безпеки дорожнього руху Сергій Будник. – Дякую школярам за творчість та нашим партнерам за підтримку конкурсу.

Як багаторічний партнер, «Фокстрот» приготував для переможців не тільки індивідуальні сюрпризи, а й диски власного мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу». Мультик як частина соціального проекту «Школа безпеки» під гаслом «Комфортно там, де безпечно» був створений для навчання школярів найголовнішим правилам у житті – як бути живим і здоровим. Адже тільки у ДТП в Україні щороку гине близько 250 дітей, ще 4000 дістають поранення.


- Це вражаюча статистика й ми вдячні усім, хто через просвітницьку роботу намагається змінити ситуацію, – звернулася прес-секретар Групи компаній «Фокстрот» Алевтина Белецька. – Тому я прошу передати диск із мультиком в школу – вашим вчителям та вихователям. Нехай історії про безпеку дітей, показані Фоксом і Тротом, подивиться якнайбільше школярів, й життя буде більш комфортним та безпечним. 


За рішенням керівництва Групи компаній «Фокстрот» виставка робіт конкурсу «Молоде покоління – за безпеку дорожнього руху» до 1 червня буде розгорнута у холі центрального офісу ГКФ: аби якомога більше людей побачили, хто щирий помічник дорослих у їх зусиллях «за безпеку дорожнього руху».

Цього дня багато добрих слів почули переможці конкурсу про свої творчі роботи від інших партнерів – Асоціації міжнародних перевізників України, Спілки автомобілістів України, Українського медичного центру безпеки дорожнього руху та координатора Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді Traffic Challenge. А по тому усі разом подивилися невеликий концерт київських ровесників та лялькову виставу від керівництва театру.

Довідка: З 2002 року ГК «ФОКСТРОТ» активно працює з дітьми та шкільною молоддю у справі популяризації правил безпечної поведінки та профілактики травматизму у невиробничій сфері. У фокусі уваги – всеукраїнські конкурси дитячого малюнка, змагання шкільних команд юних інспекторів руху (ЮІР) від регіональних змагань до всеукраїнського фіналу. З 2012 року під девізом «Комфортно там, де безпечно!» активно діє соціальний проект Групи компаній «ФОКСТРОТ» «Школа безпеки», у рамках якого було створено мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу». За мотивами найпопулярнішої (за кількістю переглядів) серії мультфільму «Пожежа» – була розроблена листівка «При пожежі дій правильно!». У 2012-2015 рр. спільно із партнерами «Фокстрот» проводив по регіонам Україні «Уроки безпеки», на яких побували школярі більше 20 міст країни. Більше 20 тисяч дисків з мультфільмом та повчальних листівок було передано в школи та дитячі садки країни для навчання правилам безпеки. У березні 2013р. проект «Школа безпеки» було визнано найбільш упізнаваним серед споживачів в ритейлі (за результатами опитування InMind), а у квітні 2013 р. проект став переможцем 7-го Національного фестивалю соціальної реклами у своїй номінації.

ГКФрозвиває бренди