«Фокстрот» допоміг відбутися IV Київським міським змагань юних рятувальників

За результатами IV Київського міського збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» команда ліцею №208 Дніпровського району столиці представлятиме місто Київ на всеукраїнському зборі-змаганні юних рятувальників у Волинській області, щоб поборотися за перше місце з кращими юними рятувальниками України.

13 травня в Києві завершився IV Київський міський збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». Три дні шкільні команди юних рятувальників-киян у двох вікових категоріях змагалися у професіоналізмі в надзвичайних ситуаціях і рятувальних заходах. У результаті, перше загальнокомандне місце у молодшій віковій категорії зайняла команда юних рятувальників Дарницького району Києва, друге – команда Деснянського району. А серед старших призові загальнокомандні місця розподілилися так: переможцями стала команда Деснянського району столиці, друге місце за школярами Подільського району, третє – за юними рятувальниками Дніпровського району Києва.

Збір був ініційований активістами Київського міського відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки». У команду дорослих, що підготували змагання для юних киян, увійшли фахівці головного територіального управління МНС України в м Києві, Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА, Головного управління освіти і науки КМДА; Головного управління у справах сім'ї та молоді КМДА, Київської служба порятунку і міських курсів цивільної оборони.

- Це дуже важливе для суспільства змагання, метою якого стала популяризація серед дітей та підлітків здорового і безпечного способу життя, формування культури безпечної життєдіяльності та навичок безпечної поведінки, – сказав на церемонії нагородження представник територіального управління МНС України в м.Києві Володимир Шевчук. – Дякую всім, хто взяв участь у київських соборах, хто своєю працею добився високих результатів і перемог.

Партнером збору юних рятувальників Києва виступила Група компаній «ФОКСТРОТ» в рамках власного соціального проекту «Школа безпеки» під девізом «Комфортно там, де безпечно» в рамках стратегії корпоративної соціальної відповідальності бізнесу.

- Подібні змагання допомагають формуванню свідомого і відповідального ставлення молоді до питань особистої та колективної безпеки, – говорить виконавчий директор торгової мережі «Фокстрот. Техніка для дому» Юрій Пономаренко. – Всі учасники зборів отримали подарунки від «Фокстроту» на знак підтримки проактивного життєвої позиції і корисної роботи юних рятувальників.

Крім того, прес-секретар Управляючоъ компанії Групи «ФОКСТРОТ» Алевтина Белецька вручила командам DVD-диск із мультфільмом «Фокс і Трот поспішають на допомогу» і попросила юних рятувальників передати в свої київські школи для молодших школярів. Мультфільм знайомить малюків із правилами безпечної поведінки й допоможе дорослим зробити так, щоб перед літніми канікулами малюки разом з лисицею Фокс і роботом тротилу повторили найголовніші правила – як бути живим і здоровим.

Те, що ініціатива дорослих – навчати дітей правил безпеки – актуальна, доводить існуюча статистика: у 2011 році різні отруєння, дорожньо-транспортні пригоди, випадкові і навмисні пошкодження, пожежі, нещасні випадки на воді, аварії і травми в побуті забрали життя понад 41 000 українців, з них 1 016 дітей – у віці до 14 років.

- Спасибі всім – і дорослим, і дітям, і партнерам – за допомогу в зміцненні нашої «Школи безпеки» і руху юних рятувальників, – сказала голова Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» Алла Негрієнко. – Кращі учасники IV Київського міського збору-змагання юних рятувальників поїдуть відпочивати влітку на Чорне море за сприяння Головного управління у справах сім'ї та молоді КМДА. А команда ліцею №208 Дніпровського району удостоєна честі представляти місто Київ на всеукраїнському зборі-змаганні юних рятувальників у Волинській області, щоб поборотися за перше місце з кращими юними рятувальниками України.

Довідка: Група компаній «ФОКСТРОТ» ініціювала мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу!». В рамках власного соціального проекту бізнесу «Школа безпеки», яка реалізується під девізом «Комфортно там, де безпечно». Створення мультфільму взяла на себе торгова мережа «Фокстрот. Техніка для дому». Перші три серії мультфільм від «Фокстроту» показали в жовтні 2011 року в МДЦ «Артек» під час круглого столу «Діти за безпеку життя» в рамках зльоту юних рятувальників України, організованого МНС України та громадською організацією «Всеукраїнське дитячий рух «Школа безпеки». Четверта серія мультфільму готується до прем'єри до Дня рятувальника у вересні 2012 року і буде присвячена поведінці молодших школярів при виявленні вогню і диму.

Торгова мережа під ТМ «Фокстрот. Техніка для дому» є лідером ринку України в сегменті роздрібних продажів електроніки та побутової техніки. Перший магазин торгової мережі був відкритий в 1994 році і станом на травень 2012 року в Україні налічується 229 супермаркетів під ТМ «Фокстрот. Техніка для дому». Магазини представлені в 102 обласних і районних центрах України, при цьому їх загальна торгова площа складає понад 200 000 кв. м. Згідно з рейтингом, складеним аудиторською компанією Deloitte&Touche*, торгова мережа під ТМ «Фокстрот. Техніка для дому» входить до числа 500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи. З 2010 року торгова мережа «Фокстрот. Техніка для дому» є членом-учасником «Euronics»** – найбільшої закупівельної групи електроніки та побутової техніки, представленої в 30 країнах Європи.

* – Делойт енд Туш

** – Евронікс  

ГКФрозвиває бренди