3 року «Зеленому офісу» в «Фокстроті»: кооперативний рух, 300 збережених дерев і допомогу 4 інтернатам

У липні 2009 року колектив Управляючої компанії Групи компаній «ФОКСТРОТ» прийняв корпоративну екологічну програму «Зелений офіс». Програма є еколого-благодійною, оскільки отримані кошти від важливої її частини – збору офісної макулатури – передаються в допомогу підшефним інтернатам. 10 липня до Дня народження «Зеленого офісу» співробітники бізнесу спільно з партнерами – компанією «Світ-Авто» відвезли техніку, куплену за «зелені» гроші, в Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Мрія Переяславщини» у смт. Циблі на Київщині.

Співробітники Групи компаній «ФОКСТРОТ» знають, що стопка офісного паперу заввишки 1 метр або папір вагою в 50 кг зберігає від вирубування 1 доросле дерево. Три роки в центральному офісі бізнесу працює «Зелений офіс»: співробітники користуються електронним документообігом, електронною системою прийому факсів через комп'ютер, максимально використовують природне освітлення, включають «режим очікування» та автоматичного вимкнення для офісної техніки після закінчення робочого дня. На кожному поверсі в центральному офісі встановлені коробки, куди окремо від іншого сміття складаються паперові відходи. Бокс з написом «Для паперових відходів» стоїть і в кабінеті співзасновника бізнесу, генерального директора Управляючої компанії Групи «ФОКСТРОТ» Геннадія Виходцева.

- Я щирий прихильник популярної в світі програми «Зелений офіс», і, буваючи за кордоном, наголошую екологічний підхід людей до своєї офісної практики, – говорить Геннадій Виходцев. – Приємно, що на третьому році роботи корпоративної програми в ГК «ФОКСТРОТ» можна говорити про свідоме ЕКОнебайдужість моїх колег і високої результативності нашої корпоративної програми. Тому я вітаю і підтримую той «зелений» досвід, який є в наших офісах і в офісах наших партнерів

- За ці 3 роки під девізом «Зробимо гай густішим!» ми передали на переробку 14 тонн 777 кг паперу, що зберегло життя майже 300 деревам, – говорить координатор акції, спеціаліст зі зв'язків з громадськістю та пресою Управляючої компанії Дмитро Лисенко. – На третьому році існування «Зелений офіс» в Групі компаній «ФОКСТРОТ» увійшов до п'ятірки кращих в номінації «Охорона навколишнього середовища» на конкурсі бізнес-кейсів від Центру розвитку КСВ.

- Цікавий кейс, особливо тому, що його реалізують співробітники. Кейс має кількісну оцінку впливу на екологію організованих заходів, а зроблені заощадження повторно інвестуються в соціальні проекти, - так оцінила «Зелений офіс» в ГКФ керівник проектів Економічної комісії ООН Ліза Ворф (Швейцарія).

Виручені дякуючи «Зеленому офісу» кошти співробітники передають на благодійність – допомога дитячим будинкам Київської області. За 3 роки такої роботи, колектив бізнесу надавав системну допомогу кільком дитячим будинкам – «Колиска дитячої надії» у Новосілках, двом «Родинам» – установам з однаковою назвою, які знаходяться в Боярці та в селищі Сезенків. У третю річницю екологічної корпоративної програми співробітники поїхали в Циблі, де в тяжкому становищі проживають 27 дітей в дитячому Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Мрія Переяславщини». Чи то через провінційної віддаленості, чи то від бездіяльності відповідних організацій та держслужб, інтернат, як і його мешканці, залишилися без уваги влади до своїх потреб. Тепер завдяки «зеленого руху» в «Фокстроті», у дітлахів з'явилася необхідна побутова техніка, канцелярія, посуд та солодощі.

До ЕКО-руху Групи компаній «ФОКСТРОТ» за три роки приєдналися більше десяти однодумців. За прикладом «Фокстроту» студенти Інституту журналістики КНУ імені Шевченка реалізують власну ЕКО-програму «Зелений інститут» та на кафедрах цього вузу тепер також стоять коробки для збору макулатури. Відвезти «зелені» подарунки дітям беруться співробітники компанії «Світ-Авто», які системно приймають участь у «Зелених днях календаря» ГКФ, привозять по 500 кг відпрацьованого паперу з іншого кінця столиці і часто є переможцями умовного змагання збору макулатури від ГКФ. У Групі компаній «Фокстрот» вдячні всім партнерам, і добрим словом згадують ПП «Обуховгорвторресурс». Переробники завжди з розумінням ставляться до розширення за 3 роки автомобільного маршруту за контейнерами, наповненими методом «зеленого офісу».

Довідка: програма «Зелений офіс» вперше з'явилася в США більше 20 років тому і має на увазі таку концепцію управління діяльністю підприємства, яка б мінімізувала негативний вплив на навколишнє середовище і сприяла раціональному використанню ресурсів. Концепція «зеленого» офісу базується на правилі трьох R: Reduce, Reuse, Recycle – скорочуй, повторно використовуй, переробляй.

В Україну «зелений рух» прийв після офіційного приєднання України до Глобального договору ООН. Один з перших підписантів Глобального договору ООН – Група компаній «ФОКСТРОТ» (2006 р.) Дотримується 10 принципів розвитку бізнесу, серед яких екологічна відповідальності та охорона навколишнього середовища. Влітку 2008 р. компанія підписала Декларацію про захист навколишнього середовища GO GREEN, ініційовану представництвом ООН в Україні. А в 2009 році Управляюча компанія Групи компаній «ФОКСТРОТ» приступила до реалізації власної корпоративної екологічної програми «Зелений офіс».  

ГКФрозвиває бренди