«Фокстрот» із друзями провів Урок

18 вересня, на наступний день після професійного свята – Дня рятівника – в столичному Палаці мистецтв «Україна» відбувся Урок безпеки, на якому дітлахи молодшого шкільного віку серйозно і з гумором повторили правила пожежної безпеки, а торгівельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому» презентувала маленьким глядачам 4 серію мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу. Пожежа» як частину свого соціального проекту «Школа безпеки»

Другий рік поспіль газета «Комсомольська правда в Україні» і «Фокстрот» збирають на початку навчального року молодших школярів на незвичайний урок, де вчать найголовнішим правилам – як бути живими і здоровими. У цьому році головними вчителями для юної публіки Уроку стали співробітники служби порятунку МНС України.

Уже до обіду площа перед малим залом НПМ «Україна» перетворилася на майданчик: тут вишикувалася яскраво-червона пожежна техніка. Біля неї тут же зібралися перехожі та гості Палацу – діти зі шкіл різних районів столиці. Після знайомства із технічними можливостями служби порятунку прозвучала пожежна сирена, а ведучий попросив всіх підняти голови: з даху Палацу рятувальники почали спуск умовно потерпілого у показовій рятувальній операції. «Операція» пройшла успішно, і вражена малеча дружно рушила в зал на Урок безпеки.

Ведучі Уроку – мудра лисичка Фокс із Сімейного центру розвитку та розваг «Дивосвіт» і заступник начальника центру пропаганди ГУ МНС України в Київській області Валерій Ненюк оголосили тему Уроку: «При пожежі дій правильно!». Дав старт Уроку безпеки справжній генерал-майор!

- Дорогі діти, найголовніше правило, яке ви повинні сьогодні запам'ятати, – пожежі треба не допускати. Ну а якщо трапилася біда – правильні дії врятують вам життя, – пояснив школярам начальник головного територіального управління МНС України в Києві, генерал-майор служби цивільного захисту Андрій Куценко.

- На нашому Уроці перед вами – не шкільні вчителі, а ті, що вчать дорослого життя. А якщо доведеться складати іспит на практиці – бажаю здати «на відмінно»! – звернувся до малечі голова Ради засновників Групи компаній «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев.

Серйозну частину Уроку продовжив справжній герой служби, нагороджений орденом «За заслуги». Діти познайомилися з Олександром Баландіним, начальником 9-ї пожежної частини ГТУ МНС України в Києві, який цього літа врятував під час пожежі трирічну дівчинку та її маму.

А потім гумором по незнанню правил безпеки вдарили школярі з дружини юних пожежників Київської гімназії східних мов №1 Святошинського району. Закріпили ефект навчальним мультиком: торгова мережа «Фокстрот. Техніка для дому» представила прем'єру – 4 серію мультсеріалу«Фокс і Трот поспішають на допомогу», присвячену діям дитини при пожежі та відзняту за сприяння МНС України.

- «Фокстрот» – лідер ринку і експерт у створенні комфорту. А комфортно там, де безпечно, – сказав виконавчий директор торгової мережі «Фокстрот. Техніка для дому» В'ячеслав Поврозник. – «Урок безпеки» – добра традиція, яку ми підтримуємо в рамках власного соціального проекту «Школа безпеки» другий рік поспіль. У минулому році тут вперше були показані кілька серій нашого мультсеріалу про правила безпеки для дітей «Фокс і Трот поспішають на допомогу». В цьому році ми порадували юних глядачів черговою серією мультфільму і сподіваємося, що це не остання наша зустріч з мультгероями Фоксом і Тротом.

- На сторінках «Комсомолки» ми часто піднімаємо тему дитячої безпеки, а такий неформатний підхід – як Урок, вважаємо максимально ефективним, – каже піар-директор «Комсомольської правди в Україні» Олена Мініна. – Якщо ми таким чином врятували хоч одне маленьке життя – значить, ми всі разом не даремно працювали і зробили правильну добру справу! Озброєна знаннями і з відмінним настроєм, дітвора виходила з «України» не з порожніми руками – за старання всі школярі отримали приємні сюрпризи від торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому», «Комсомольської правди» в Україні», сімейного центру розвитку та розваг «Дивосвіт».

- Діти знають більше, ніж ми думаємо – в тому числі і про безпеку, – впевнена бренд-менеджер сімейного центру розвитку та розваг «Дивосвіт» Наталія Звягіна. – Наше завдання – просто звернути на це їхню увагу, тому ми дбаємо про розвиток руху за безпеку!

Закінчився Урок безпеки урочисто – вітаючи професіоналів служб МНС України, організатори подарували своїм партнерам «Піснею про рятувальників», яку виконала молода співачка Маша Циганова. Всі учасники Уроку попрощалися до наступного року, коли знову зберуться для пропаганди найголовніших правил у житті – як бути живими і здоровими.

Посилання, за якими мультфільм знаходиться у інтернеті:

https://www.youtube.com/watch?v=FgLhpT9p0u0 – Поведінка в супермаркеті

https://www.youtube.com/watch?v=q5s3RTvYbWE – Побутова техніка і діти

https://www.youtube.com/watch?v=xwzKBLyo4vw – Небезпечна вода

https://www.youtube.com/watch?v=bRezik8LHtA&feature=channel&list=UL – Дії при пожежі

Виробник мультфільмів – «Компанія АРТ-ВІДЕО».

ГКФрозвиває бренди