Відмінники «Школи безпеки»

8 жовтня організатори Всеукраїнського дитячо-юнацького табору «Рятувальник» нагородили кращих в русі юних рятувальників України

200 школярів з 16 областей України зібралися на базі «Дитячого оздоровчого центру «Дніпро» і Мобільного рятувального центру ДСНС України на Київщині. Протягом тижня юні рятувальники у віці від 10 до 18 років брали участь у майстер-класах, тренуваннях, польових навчаннях із проведення пошуково-рятувальних робіт в умовах надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру. Організаторами змагань виступили активісти Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», ДСНС України, Міністерства молоді та спорту України за підтримки Групи компаній «ФОКСТРОТ».

Церемонію закриття табору «Рятувальник» почали з показових виступів на полігоні, де учасники з 10 команд продемонстрували навички зведених навчань: гасили пожежу, ліквідовували аварію в зоні хімічного зараження (надягали костюми Л-1, протигази), транспортували потерпілого із зони задимлення, рятували умовних постраждалих з аварійного будови і витягували з-під завалів, працювали з приладами малої механізації, проводили серцево-легеневу реанімацію. 

Серед кращих юних рятувальників України - команда школярів Тернопільської області (посіли перше командне місце), Сумської області (тут виступав наймолодший учасник табору - шестирічний Тимур Бова) та Рівненської області. Відмінникам «Школи безпеки» були вручені кубки, медалі, дипломи та подарунки від організаторів. А завершилася церемонія флешмобом під пісню про Україну, під час якого юні рятувальники випустили в небо 50 жовто-блакитних кульок і виконали гімн України!

Грамоти та сюрпризи від соціального партнера руху вручили школярам і фахівці Групи компаній «ФОКСТРОТ», оскільки бізнес підтримує рух в рамках власного однойменного соціального проекту «Школа безпеки» під девізом «Комфортно там, де безпечно».

- Ми подарували учасникам змагань диски з мультсеріалом «Фокс і Трот поспішають на допомогу» і розкладом уроків, створеним за мотивами мультфільму, - розповіла прес-секретар ГК «ФОКСТРОТ» Алевтина Білецька. - Віримо, що учасники змагань передадуть ці навчальні матеріали до своїх шкіл і правила безпеки вивчить якомога більша кількість дітей.

Після закінчення змагань, організатори змагань провели анкетування учасників: 100% опитаних дали найвищу оцінку роботі табору і хотіли б повернутися сюди ще, 20% - висловили бажання бути рятувальниками, 20% - медиками: 

- Головне завдання виконане: школярі розуміють, що це не гра і не розвага, це серйозні випробування на знання, вміння, навички, силу і витривалість, прояв кращих можливостей і душевних якостей, - прокоментувала подію Алла Негрієнко, голова Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школи безпеки ». - А ще це свято молодості, краси, дружби і талантів, який окрилює і додає сили для нових звершень.

Довідка: З 2002 року ГК «ФОКСТРОТ» активно працює зі шкільною молоддю, популяризуючи правила безпеки. Серед акцій, спрямованих на профілактику дорожньо-транспортного травматизму - конкурс дитячого малюнку «Мій друг - Безпечний рух», змагання шкільних команд юних інспекторів руху (ЮІР) - від регіональних конкурсів до всеукраїнського фіналу, Всеукраїнського конкурсу КВН-ЮІР, де у формі жартів школярі навчають своїх однолітків, як уникнути небезпеки на дорозі. У 2012 році під девізом «Комфортно там, де безпечно» стартував соціальний проект Групи компаній «ФОКСТРОТ» «Школа безпеки». В рамках проекту за сприяння фахівців ДСНС України було знято 4 серії серіалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу». А найпопулярнішою (за кількістю переглядів) стала серія «Пожежа» - про необхідні дії дитини під час пожежі. За мотивами серії була розроблена листівка «При пожежі дій правильно!». З 2012 г разом з фахівцями Служби порятунку «101» мережа «Фокстрот» проводить по всій Україні «Уроки безпеки» для молодших школярів. На таких уроках побували школярі більше 20 міст України. Більше 10 тисяч дисків з мультфільмом та повчальні листівки були передані в школи та садки країни для навчання дітей правилам безпеки. У березні 2013р. проект «Школа безпеки» був названий самим впізнанним серед споживачів в ритейлі (за результатами опитування InMind), а в квітні 2013 став переможцем 7-го Національного фестивалю соціальної реклами у своїй номінації. 

Мультсеріал знаходиться тут:

1 серія «Поводження з побутовою технікою» - https://www.youtube.com/watch?v=q5s3RTvYbWE 

2 серія «У супермаркеті» - https://www.youtube.com/watch?v=FgLhpT9p0u0 

3 серія «На воді» - https://www.youtube.com/watch?v=xwzKBLyo4vw 

4 серія «Пожежа» - https://www.youtube.com/watch?v=bRezik8LHtA

ГКФрозвиває бренди