«Фокстрот» провів для школярів «Уроки безпеки»

Група компаній «Фокстрот» та партнери провели ряд навчальних свят в дитячих оздоровчих таборах курортної Кирилівки в Запорізькій області
7 і 8 серпня 2015 року в дитячих оздоровчих таборах на азовському курорті Кирилівка відбулися дитячі свята - Уроки безпеки. Одночасно близько 1 000 школярів, які відпочивають у кирилівських дитячих оздоровчих таборах «Чайка» і «Лазурна веселка», в ігровій формі навчилися правилам безпечної поведінки під керівництвом фахівців Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області. За їхньою статистикою, з початку року на Запоріжчині вогонь забрав життя однієї дитини, а на водних об'єктах області загинуло дев'ятеро дітей.

Під час Кирилівських уроків старші школярі дізналися про правила поведінки з предметами, знайденими в неприродних місцях, подивилися фільм «Небезпечні знахідки», знятий спільно ГСЧС України та ОБСЄ. А малюки стали глядачами популярного мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу», відповідаючи на запитання пізнавальної вікторини та беручи участь у конкурсах. Диски з мультсеріалом, розклади уроків за мотивами мультфільму, іграшки та інші сюрпризи приготувала хлопцям лисичка Фокс - ведуча свята і героїня мультфільму, знятого торговельною мережею «Фокстрот. Техніка для дому».

Соціальний проект «Школа безпеки» - це ціла система дій Групи компаній «ФОКСТРОТ» у справі популяризації правил поведінки дітей. Тільки в Запорізькій області за останній рік було проведено 10 Уроків безпеки з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку. А веселі уроки в морській Кирилівці проводяться бізнесом вже втретє.

- Ми радо беремо  участь у вирішенні такої важливої соціальної задачі як культура безпечної поведінки дітей, - коментує азовські «Уроки безпеки» генеральний директор Групи компаній «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев. - Загальна відповідальність за майбутнє України об'єднує дорослих, спонукає діяти результативно і креативно в навчанні юних українців найважливішим правилам в їхньому житті - як бути живими і здоровими.

Довідка: З 2002 року ГК «ФОКСТРОТ» активно працює зі шкільною молоддю у справі популяризації правил безпеки. Серед акцій, спрямованих на профілактику дорожньо - транспортного травматизму, - конкурси дитячого малюнка «Мій друг - безпечний рух», змагання шкільних команд юних інспекторів руху (ЮІР) - від регіональних конкурсів до всеукраїнського фіналу, Всеукраїнського конкурсу КВН - ЮІР. У 2012 році під девізом «Комфортно там, де безпечно» стартував соціальний проект Групи компаній «ФОКСТРОТ» «Школа безпеки». У рамках проекту за сприяння фахівців ГСЧС України було знято 4 серії серіалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу». А найпопулярнішою (за кількістю переглядів) стала серія «Пожежа» - про дії дитини під час пожежі. За мотивами серії була розроблена листівка «При пожежі дій правильно!». У 2012-2015 рр  спільно із фахівцями Служби порятунку «101» мережа «Фокстрот» проводить по всій Україні «Уроки безпеки» для молодших школярів. На таких уроках побували школярі більше 20 міст України. Більше 10 тисяч дисків з мультфільмом та повчальні листівки були передані в школи та садки країни для навчання дітей правилам безпеки. У березні 2013р. проект «Школа безпеки» було названо найбільш упізнаваним серед споживачів в ритейлі (за результатами опитування InMind), а у квітні 2013р. став переможцем 7-го Національного фестивалю соціальної реклами у своїй номінації.
Мультсеріал  знаходиться тут:
1 серія «Поводження з побутовою  технікою» - https://www.youtube.com/watch?v=q5s3RTvYbWE
2 серия «У супермаркеті» - https://www.youtube.com/watch?v=FgLhpT9p0u0
3 серия «На воді»  - https://www.youtube.com/watch?v=xwzKBLyo4vw
4 серия «Правила поведінки при пожежі» -  https://www.youtube.com/watch?v=bRezik8LHtA

ГКФрозвиває бренди