Меморандум про взаєморозуміння

​15 серпня на засіданні Громадської ради Державної фіскальної служби України відбулося підписання Меморандуму про взаємодію між Державною фіскальною службою України та Асоціацією українських імпортерів побутової техніки, членом якої є мережа «Фокстрот. Техніка для дому».



Меморандум став документом, що закріплює факт досягнення взаєморозуміння між ритейлерами і фіскальним органом влади в нинішніх обставинах реформування митної та податкової системи в Україні.

Учасники Меморандуму зафіксували розуміння проблемності і непрозорості функціонування внутрішнього ринку товарів в нинішній час. Також підписанти зазначили існуючі сьогодні високі ризики можливості реалізації товару без використання реєстраторів розрахункових операцій та, як результат, - ймовірність реалізації на внутрішньому ринку побутової техніки та електроніки, ввезених з порушенням митного та податкового законодавства, контрафактних товарів, що можуть бути небезпечними для споживачів.

З метою створення рівних конкурентних умов для всіх легальних операторів ринку товарів, створення сприятливих умов для залучення реальних прямих інвестиційних ресурсів у розвиток галузі, створення умов для розвитку вітчизняного виробника з урахуванням реального потенціалу імпортозаміщення сторони домовилися про інформаційну та методичної допомоги в процесі взаємодії один з одним.

Оператори ринку - учасники та члени Асоціацій зобов'язалися здійснювати увезення на митну територію України товарів без застосування механізмів мінімізації митних платежів на підставі прямих поставок. А ФСУ взяла на себе зобов'язання залучати рітейлерів до розробки законодавчих та нормативно-правових актів, які прямо чи опосередковано впливають на функціонування ринку ІТ та електронної побутової техніки.

Підписи під Меморандумом поставили заступник голови ДФСУ А. Макаренко та керівники двох профільних асоціацій - «Українські імпортери побутової техніки» та «Підприємства інформаційних технологій України».

ГКФрозвиває бренди